Ga naar hoofdinhoud

Model & activiteit | Koffie & formulieren

ActiviteitModel
Sociale Bescherming
Sociale Bescherming

© Iso800 voor SAAMO

Koffie & formulieren is een gezellig en open moment waar je mensen kan leren kennen en vragen kan stellen. Dit gaat door in de buurtwerken van Antwerpen-Noord, Borgerhout, Deurne-Noord en Kiel. Het is een samenwerking tussen SAAMO, CAW Antwerpen en vrijwilligers. Deze activiteit en dit model wordt ontwikkeld binnen het project Sociale bescherming.

Wat is de ‘koffie’ in ‘Koffie & formulieren’?

Koffie & formulieren is in de eerste plaats een gezellig moment in het buurtwerk. De opbouwwerker en de vrijwilligers zorgen voor een gezellige sfeer, een praatje en een kop koffie of thee. Mensen luisteren naar je en je kan er nieuwe mensen leren kennen.

Wat zijn de ‘formulieren’ in ‘Koffie & formulieren’?

Tijdens Koffie & formulieren zoeken vrijwilligers mee antwoorden op je vragen. Je krijgt er ondersteuning om samen een moeilijke brief te lezen en te begrijpen. Het kan dat we samen een formulier invullen of dat we zoeken hoe jij een dienst kan bellen. De vrijwilligers verwijzen door naar de juiste dienst wanneer nodig. Een hulpverlener van het CAW is aanwezig tijdens Koffie & Formulieren om de vrijwilligers te ondersteunen en mee oplossingen te zoeken bij meer complexe situaties. 

Voor wie is ‘koffie & formulieren’ bedoeld?

SAAMO en CAW richten zich met Koffie & formulieren naar buurtbewoners die niet kunnen terugvallen op een eigen netwerk zoals familie, buren, vrienden of een maatschappelijk assistent. Het gaat over mensen die hulp zoeken maar ze niet vinden. Het is dus nooit de bedoeling dat andere hulpverleners doorverwijzen naar Koffie & formulieren.

Is ‘Koffie & formulieren’ iets voor jou of voor iemand die je kent?

  • Denk je: ik wil wel eens weten wat Koffie en Formulieren voor mij kan doen en je woont in Deurne, Borgerhout, Antwerpen-Noord en het Kiel? Neem dan contact op met ons of kom gewoon langs.
  • Wil je zelf vrijwilliger worden? Is dat vrijwilligerswerk dat bij jou past? Neem contact met ons op.
  • Wil je weten hoe Koffie en Formulieren werkt om die ervaringen te gebruiken in jouw gemeente of stad? We werken aan een draaiboek.

Koffie & formulieren is gratis.  

Back To Top