Skip to content

Kinderarmoede Overbruggen

Project

Als ouder kan je terecht bij Huis van het Kind voor allerlei vragen maar evenzeer voor ontmoeting.
Samen met de partners willen we een mooi geheel vormen waar kinderen en ouders graag zijn.
We willen een huis bouwen waar we met zijn allen een beter toekomst willen voor kinderen in een maatschappelijk kwetsbare situatie.

 

“Huis van het Kind is een plek waar alle gezinnen met kinderen terecht kunnen en waar wij ‘samen met alle betrokken partners’ hen kunnen onthalen en ondersteunen” – Ellen van Kind en Gezin.

 

Hoe willen we dit doel bereiken?

 

Opvoedingsondersteuning

Dit betekent dat ons huis een aanspreekpunt wil zijn voor al uw vragen omtrent opvoeding. Wij gaan er van uit dat elke opvoedingsverantwoordelijke vragen heeft, het hoeft dus niet om een probleemsituatie te gaan. Daarnaast willen wij gezinnen ook ondersteunen in de opvoeding door het aanbieden van vormingen en workshops die afgestemd zijn op de lokale noden.

 

Preventieve gezondheidszorg

Dit wordt voornamelijk mogelijk gemaakt door het consultatiebureau van Kind&Gezin. Tijdens de consulten volgen de verpleegkundige en de dokter de ontwikkeling van de kinderen op. Ze geven ook tips die mensen thuis kunnen gebruiken voor de opvoeding en verzorging van hun kind.

 

Ontmoeting

Wij willen ontmoeting tussen ouders en kinderen stimuleren om zo ervaringen en tips te delen met elkaar, maar ook om vriendschappen en onderlinge steun te laten ontstaan. Daarom is ons huis eveneens een ontmoetingsplaats waar iedereen welkom is.

 

Back To Top