skip to Main Content

Binken weten beter

Campagne

Energiecontracten: voer voor kopzorgen! Want via bedrieglijke deur-aan-deur-verkoop, verkoop via de telefoon of aan supermarkten en winkelketens, worden mensen verleid met beloftevolle lage voorschotfacturen en hoge kortingen. In werkelijkheid zitten ze opgezadeld met een duur energiecontract en een schrikwekkend hoge eindafrekening. SAAMO wil de kennis over de energiemarkt en energiecontracten bij burgers én diensten in Turnhout vergroten.

Inzicht in energiecontracten

Met de Binken-weten-beter-campagne geven we burgers in kwetsbare posities, die vaak geviseerd worden door de verkopers, inzicht in de verkooptrucs van energieverkopers. We leren hen ook hoe ze zich kunnen wapenen tegen agressieve verkooptechnieken. Tegelijkertijd informeren we Turnhoutse hulpverleners en middenveldorganisaties over dit fenomeen. Zij kunnen dan preventief hun cliënten en bezoekers verder helpen met onze tips.

Voordelen van een leveranciersvergelijking

Zo nu en dan een leveranciersvergelijking doen. Het bespaart je een aardige duit. Uit gewoonte, of uit angst voor verandering, blijven mensen jarenlang bij hun leverancier terwijl ze aanzienlijk kunnen besparen door te switchen. ‘Binken weten beter’ informeert burgers én hulpverleners over de voordelen van een goede leveranciersvergelijking. En we leren hen het meest voordelige contract voor hun situatie kiezen.

Van Binken-weten-beter-bakfiets naar beleidsaanbevelingen

Voor deze dubbele sensibiliseringscampagne trekken we met onze Binken-weten-beter-bakfiets naar verschillende wijken in Turnhout. Met ons op maat gemaakt infomateriaal bemannen we een stand op reeds bestaande evenementen, of organiseren we er zelf nieuwe. Je vindt ons bij allerlei partnerorganisaties. We geven infosessies aan bezoekers van diverse sociale partnerorganisaties en organiseren vormingen voor professionelen in de Turnhoutse hulp- en dienstverlening. We brengen kwetsbare mensen samen om vanuit hun ervaringsdeskundigheid beleidsaanbevelingen te formuleren. Het resultaat van deze groepswerking presenteren we aan de stad.

Back To Top