Skip to content

Verhuurpromotor

Project

In samenwerking met het Kempens Woonplatform (IOK) en gefinancierd door de Provincie Antwerpen start SAAMO met de “verhuurpromotor”.  Eigenaars helpen om leegstaande panden conform op de huurmarkt te brengen: dat is ons doel. Hen actief benaderen en een A tot Z begeleiding aanbieden … zo gaan we aan de slag.

Elke woning op de huurmarkt is er eentje gewonnen, zeker in tijden van wooncrisis. Dat is het uitgangspunt. De verhuurpromotor zet dus in op aanbodverruiming op de huurmarkt. Vertrekpunt zijn de gemeentelijke leegstandslijsten met veel onderbenutte panden mét woonpotentieel. Daarom contacteren we de eigenaars proactief en op een warme manier. Geeft de eigenaar instemming, dan start de begeleiding.

Het doel is om de woning op de particuliere markt te brengen of over te dragen aan een woonmaatschappij. Uiteraard moet elke woning conform zijn en dus een conformiteitsattest behalen. Maar ook energiezuinigheid is belangrijk. Hoe ver kan en wil de eigenaar gaan om een zo goed mogelijk EPC-label te bekomen?

De eigenaar kan rekenen op een A tot Z begeleiding. De keuze om een pand op de huurmarkt te brengen is niet vanzelfsprekend. Daar zijn we ons zeker van bewust. Praktische beslommeringen, financiële knopen, emotionele discussies … het kan allemaal:

  • Welke werken moet ik uitvoeren om een conforme woning te hebben?
  • Waar vind ik een aannemer?
  • Hoe werkt een Woonmaatschappij en kan dit een hulp voor me zijn?
  • Waar wil de overheid op lange termijn naartoe met minimale energieprestatie?
  • Wat is een realistische huurprijs?
  • Ik ben bewindvoerder van mijn vader in het rusthuis. Hoe moet ik er in godsnaam aan beginnen?

De verhuurpromotor staat klaar om samen met de eigenaar de verschillende drempels te overwinnen. De verhuurpromotor houdt ook steeds de huurder in gedachten om een zo groot mogelijke win-winsituatie voor beide partijen te realiseren.

Een experiment voor SAAMO. Maar we starten. We leren. We sturen bij. En we zetten door. We geven de verhuurpromotor alle kansen. En zullen er ongetwijfeld onze (beleids-)lessen uit trekken.

Nieuws & verhalen

Open Huis Van De Verhuurpromotor In Balen

Open huis van de Verhuurpromotor in Balen

Hoe stimuleer je twijfelende eigenaars van leegstaande panden om hun woning te renoveren en te verhuren? Volgens de Verhuurpromotor door een positief en aanmoedigend voorbeeld te tonen.

Energetische Renovatie: Ook Voor Wie Het Minder Breed Heeft?

Energetische renovatie: ook voor wie het minder breed heeft?

We streven naar energiezuinige woningen in Vlaanderen tegen 2050, een flinke uitdaging! Maar hoe kunnen we ook mensen met beperkte middelen ondersteunen om dit doel te halen?

Back To Top