skip to Main Content

EnergyMeasures

Project

Gezond en warm wonen voor minder geld

Het project EnergyMeasures pakt energiearmoede aan in België, Bulgarije, Ierland, Nederland, Noord-Macedonië, Polen en het Verenigd Koninkrijk. In België slaan SAAMO, Kamp C en Stadsregio Turnhout de handen in elkaar. Met informatie, begeleiding en kleine, goedkope ingrepen helpen we huishoudens gezond en warm te wonen voor minder geld.

Van huisbezoek tot concrete tips en hulpmiddelen

We gaan één of meerdere keren bij de deelnemers op huisbezoek. We bekijken de kwaliteit van de woning en bespreken hun energieverbruik en levensstijl. Op basis daarvan geven we besparingsadvies en gratis materiaal om energie te besparen en het wooncomfort te verhogen,  bijvoorbeeld radiatorfolie, een spaardouchekop of tochtstrips. Ook na het huisbezoek houden we contact om zeker te zijn dat onze hulpmiddelen werken en onze besparingstips helpen.

Beleidsaanbevelingen voor structurele verandering

Uiteindelijk neemt EnergyMeasures in alle deelnemende landen het huidige beleid omtrent energiearmoede onder de loep. Welke structurele oorzaken spelen er? Welke steunmaatregelen kunnen helpen? Het doel is om de belangrijkste indicatoren van ‘risico op energiearmoede’ in kaart te brengen en een energieprogramma met beleidsaanbevelingen uit te werken.

Jij kan ons helpen!

Minstens 500 gezinnen bereiken is ons doel. We zoeken vrijwilligers die met ons nog meer huisbezoeken kunnen doen. Heb je interesse? Dan brengen we je in contact met Kamp C waar men je omtovert tot een ware energiemeester!

Back To Top