Skip to content

Goed Plan

Model

Begeleiding voor verhuurders met plannen (of nog niet)

Erbarmelijk. Zo is het in Vlaanderen gesteld met de woonkwaliteit en energiezuinigheid in het onderste segment van de private huurmarkt. SAAMO pakt deze problematiek aan in Lier en Turnhout met het project Goed Plan. We begeleiden eigenaars van een huurwoning bij allerhande werken. Van kleine werken die al lang blijven liggen tot een grondige renovatie die zich al jaren opdringt. Goed Plan helpt de verhuurder bij de uitvoering van de werken tot de huurwoning voldoet aan de vereisten van een conformiteitsattest.

Begeleiding bij verbouwingswerken

Iedereen weet dat verbouwen niet simpel is. Zelfs een kleine klus is soms al een uitdaging! Vaak schuiven we de werken voor ons uit. Bij Goed Plan weten we dat een verhuurder best wel wat hulp kan gebruiken om de werken aan te pakken. Wat moet er gebeuren en wat eerst? Hoe ziet het kostenplaatje eruit? Wat met de zittende huurder tijdens de werken? Deze vragen wil Goed Plan samen met de verhuurder oplossen. Na een intakegesprek, volgt een rondgang in de woning met onze architect. We lijsten mogelijke werken op, bepalen de prioriteiten en verwerken dit in een mooi verslag: ons Goed Plan. We helpen ook om offertes op te vragen en te vergelijken. En we bekijken de financiering en mogelijke premies. Ook technisch advies bij de werken is mogelijk. Zo werken we organisatorische, financiële en praktische zorgen bij de verhuurder weg!

Voordelen voor verhuurder én huurder

De begeleiding is gratis. Maar de verhuurder dient zich te engageren om na de werken de huurprijs betaalbaar te houden. Goed Plan maakt samen met de verhuurders huurwoningen kwalitatief beter én energiezuiniger. Dat leidt tot meer comfort en een lagere energiefactuur voor de huurders. Op deze manier vergroten we het aanbod aan kwaliteitsvolle huurwoningen tegen een betaalbare prijs, in het bijzonder voor een doelgroep van huurders in een kwetsbare positie. Een goed plan voor verhuurders én huurders.

Nood aan een goed plan?

Heb je zelf een ontzorgingstraject voor de verbouwing van je huurwoning nodig? Of ken je iemand met deze nood? Contacteer ons om samen een Goed Plan op te stellen. Je vindt alle voorwaarden en praktische details op Goed Plan Lier en Goed Plan Turnhout!

Back To Top